26 Червня 2023
Новини

На Сході захисники України просунулися на 1-2 км

На Сході захисники України просунулися на 1-2 км

Станом на ранок 26 червня Сили оборони України просунулися вперед на 1-2 км, завдяки наступу на кількох напрямках на сході країни наприкінці минулого тижня.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Наші війська на сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки та Курдюмівки. На кожному з напрямків  просування від 1 до 2 км. Зараз війська закріплюються на досягнутих рубежах та продовжують нищити ворога", - сказала Маляр.

Водночас окупанти, за її словами, намагалися наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулого тижня на цих напрямках відбулось близько 250 бойових зіткнень. Але витіснити українські війська із займаних позицій ворог не зміг. Важкі бої тривають.

За словами Маляр, за минулий тиждень на сході росіяни здійснили 6 457 обстрілів, випустивши 315 006 боєприпасів. Заступниця міністра підкреслила, що порівняно з минулим тижнем кількість обстрілів збільшилась. Вона також додала, що обстановка на півдні за минулий тиждень суттєвих змін не зазнала.

"Сили оборони України продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. За тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту збільшено площу звільнених територій на 17 кв.км", - додала заступниця міністра оборони.

Вона підкреслила, що загалом з моменту початку наступу звільнена площа на півдні складає 130 кв.км

За словами Маляр, російські окупаційні війська чинять потужний опір, але водночас зазнають значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Зокрема, загиблих за минулий тиждень у росіян у 8 разів більше, ніж у ЗСУ, повідомила заступниця міністра.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк
В тему