25 Червня 2023
Новини

Чому Пригожин «дав задню» і програв

Чому Пригожин «дав задню» і програв

Увечері, 24 червня, Євгєній Пригожин заявив, що припиняє свій заколот, розвертає колони з найманцями та повертається у польові табори.

 Таким чином ватажок ПВК «Вагнер» стер свою репутацію та плюнув на ідею справедливості, з якою нібито йшов на Москву.

Про це 24 Каналу відзначив опозиційний журналіст, редактор видання "The Insider" Тимур Олевський. Він припустив, яке місце Пригожин може зайняти в команді Владіміра Путіна.

"Продавив" свої вимоги

Оголосивши похід на Москву, Пригожин заявив про "марш справедливості", відзначив Олевський. Це пряма заявка на умовний захист росіян. Але по факту захищав він свої бізнес-інтереси. Ватажку вагнерівців пообіцяли, що його ПВК не розформують і він хутко "дав задню".

Тобто, коли вчора говорив про справедливість для всіх росіян – брехав. Його мета була достатньо меркантильною: захистити ПВК, бізнес і нічого більше. Ще одна особа показала росіянам, що плювати на справедливість. Це знищення його репутації. Він її стер,

– сказав опозиційний журналіст.

Пристане до команди Путіна

Тож, своїми діями Пригожин продемонстрував усім, що в Росії як не було справедливості, так її і не буде. Це абсолютно схожа поведінка з диктатором Путіним.

"Всі, хто повірив у Пригожина і захист справедливості, – об них витерли ноги. Пригожин такий же, як і Путін, нічим не відрізняється. Такий Пригожин Путіна влаштовує, підходить для його команди. У нього є шанси там бути без наслідків для себе", – додав Олевський.

Зазначимо, увечері, 24 червня, Євгєній Пригожин заявив, що припиняє свій похід на Москву. Найманці зупинилися за 200 кілометрів від російської столиці. Мовляв, до цього "вагнерівці не пролили крові, а тепер це може статися". Тому Пригожин розвертає колони і повертається у польові табори.

Також кремлівський диктатор вранці говорив із самопроголошеним білоруським президентом Алєксандром Лукашенком – вони домовилися про співпрацю і останній вийшов на зв'язок із Пригожиним. Внаслідок переговорів, ватажок вагнерівців пристав на пропозицію білоруса і "абсолютно вигідний та прийнятний варіант розв'язання ситуації".

Що передувало цьому: основні новини

Увечері, 22 червня, Пригожин заявив про початок боротьби проти військового керівництва Росії. Мовляв, російська армія завдала ракетного удару по тиловим позиціям найманців. Керував цим, ймовірно, безпосередньо Шойгу.

Вагнерівці розпочали свій похід на Москву і їм вдалося захопити військові об'єкти та аеродром у Ростові-на-Дону та, ймовірно, Воронезькій області. На бік Пригожина переходили російські силовики.

Раніше Путін назвав ці події "внутрішнім зрадництвом" і віддав наказ ліквідувати вагнерівців, які влаштували заколот та пішли проти влади.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, російські спецслужби, війна з Росією
В тему