23 Червня 2023
Новини

У лавах ЗСУ спіймали ще одного «крота»

У лавах ЗСУ спіймали ще одного «крота»

У лавах ЗСУ затримали "крота", який збирав розвідані про українські аеродроми, склади з боєприпасами та паливо, намагався виявити місця базування іноземних БТР для російської фсб.

Про це інформує пресслужба СБУ.

За інформацією слідства, житель Житомирщини мобілізувався до лав ЗСУ та  проходив службу в одному з гарнізонів на півночі України. У травні цього року його завербувала фсб.

Агент рф об’їжджав різні райони і приховано спостерігав за військовими об’єктами, а також намагався "в темну" використовувати своїх знайомих.

Він збирав для фсб розвіддані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ, а також передавав локації складів з боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами Сил оборони.

Крім того, як повідомляє СБУ, за вказівкою російської спецслужби їхній агент намагався виявити місця базування і переміщення іноземних бронетранспортерів "MaxxPro".

Співробітники СБУ затримали його під час збору розвідінформації. Для комунікації з фсб він використовував месенджер Telegram. Під час обшуків виявленотелефон з доказами.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу, збройні сили україни
В тему