22 Червня 2023
Новини

Деталі нічного вибуху в 16-типоверхівці Києва: що кажуть сусіди

Деталі нічного вибуху в 16-типоверхівці Києва: що кажуть сусіди

У житловій 16-поверхівці в Деснянському районі Києва на вулиці Малишка, ймовірно, через витік газу в ніч проти 22 червня стався вибух. 

Внаслідок цього загинуло троє людей. Один із мешканців будинку Дмитро Роздорожний розповів "УП.Життя" подробиці трагедії. 

Дмитро Роздорожний разом з дружиною Тетяною мешкають на першому поверсі постраждалої багатоповерхівки з іншого боку від того, де стався вибух. Чоловік розповів, що вони прокинулися від потужного вибуху й спочатку подумали, що в будинок влучила ворожа ракета. Зібравши необхідні речі, вже за кілька хвилин подружжя рушило на вулицю. 

"Тут стояв гомін дуже голосний, ще до того як приїхали перші служби. Я подивився по сигналізації, що ми вибігли й поставили квартиру на охорону через 2 хвилини після вибуху", – розповів чоловік. 

За його словами, він почав телефонувати на "101", втім йому повідомили, що рятувальна служба вже виїхала. Також Роздорожний стверджує, що бачив, як чоловік, який живе на одному з верхніх поверхів, вистрибнув з вікна задимленої квартири. Водночас у поліції та ДСНС у коментарі цю інформацію спростували. 

Дмитро ж наполягає, що попри задимлення на поверсі вище місця загоряння – 7-му– було видно й чутно чоловіка, який стояв у вікні й просив про допомогу. 

"Він дуже гучно кричав хвилин 10 з вікна: "Допоможіть, пожежа. Допоможіть, пожежа". А десь за 2 хвилини до того будинок почали гасити, рятувальники подали воду, але людина вистрибнула", – розповів Дмитро Роздорожний. 

У коментарі речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс цю інформацію спростувала. У головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій цю інформацію також не підтвердили. 

"Під час прибуття рятувальних підрозділів таких випадків не було, ніхто нізвідки не випадав", – зазначили в ДСНС.  

Нагадаємо, у результаті вибуху у житловій багатоповерхівці Києва на вулиці Малишка, 3 людини загинули, зруйновані 6 квартир. Щонайменше 18 людей вдалося врятувати. За словами міського голови Києва Віталія Кличка, усім постраждалим мешканцям будинку нададуть тимчасове житло – для цього виділять два інтернати у Дніпровському районі. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, вибух, газ
В тему