22 Червня 2023
Новини

У Харкові встановили особу дитини, яка поширювала символіку росії та співала гімн рф

У Харкові встановили особу дитини, яка поширювала символіку росії та співала гімн рф

У Харкові підліток розклеювала проросійські листівки, агітувала за створення так званої "Харківської народної республіки" й робила ролик із Z-символікою та гімном росії в центрі міста.

Її особу вже встановили, повідомляють у Національній поліції Харківщини.

21 червня небайдужі містяни повідомили правоохоронцям про дівчину, яка на площі Свободи біля намету "Все для перемоги" розклеювала листівки з "символами" так званої "ХНР". За даними начальника слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, її разом з матір'ю вже допитали та провели обшук помешкання. 

"Малолітня співачка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує. Однак, мабуть, велика кількість спожитої російської пропаганди затьмарила молодий мозок", – зазначив він.

Матір стверджує, що не здогадувалась про антиукраїнські настрої дитини попри яскраво виражену позицію доньки "за мир". І ролик із символікою нібито побачила лише після повідомлення класного керівника. У підлітка виявили цілу колекцію проросійської символіки.

"Тут і російські прапори, і лозунги на підтримку царя та царської росії, і радянська символіка. Все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі. Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої навряд могли залишитися непоміченими з боку матері", – додає начальник слідчого управління поліції Харківщини.

Оскільки дівчина не досягла віку кримінальної відповідальності, за проступок відповідатиме мати. Її притягнуть до відповідальності за невиконання батьківських обов'язків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією
В тему