21 Червня 2023
Новини

Плакат «Нікчемна» на машині ООН: активіста притягають до відповідальності

Плакат «Нікчемна» на машині ООН: активіста притягають до відповідальності
До відповідальності притягають активіста та фотографа Йосипа Гусака, який приклеїв на машину місії ООН в Україні плакат із написом Useless («Нікчемна») за реакцію організації на підрив росіянами Каховської ГЕС.

Про це він повідомив у соцмережах.

У день підриву росіянами Каховської ГЕС ООН у соцмережах повідомила про День російської мови. Про підрив дамби ГЕС там повідомили пізніше, не вказавши, хто за цим стоїть.

Наступного дня після підриву ГЕС фотограф приклеїв на припарковану машину ООН у Києві плакат, який із написом на авто формує слово Useless.

«Вчора в Україні, росія спричинила найбільшу техногенну катастрофу останніх десятиріч. Сотні людей залишились без житла, всім їм потрібна допомога, та евакуація. Зараз ранок наступного для, кілька повністю готових для поїздок по бездоріжжю позашляховика ООН та ВОЗ, стоять на одній з парковок Києва. Декілька білих, чистих, позашляховиків. Жодного вандалізму, просто висловлюю позицію», — писав фотограф.

Це фото поширилося соцмережами, його зокрема публікувала державна платформа United24. Після цього фотограф вирішив виставити на аукціон літеру U із плаката Useless. Гроші йшли на допомогу в Херсонській області: волонтерському об’єднанню «Зграя» та Фонду Сергія Притули.

Та вже 10 червня фотограф повідомив, що отримав протокол про адміністративне порушення за ст. 173-1 КУпАП — Поширювання неправдивих чуток. Ця стаття тягне за собою накладення штрафу або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20% заробітку.

Йосип Гусак повідомив, що йому призначили судове засідання за цією справою на 22 червня у Подільському райсуді Києва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, оон
В тему