21 Червня 2023
Новини

Стадіон у Ківерцях за 145 млн грн: що сказав міський голова

Стадіон у Ківерцях за 145 млн грн: що сказав міський голова

У Ківерцях на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок планують витратити 150 мільйонів гривень.

Ківерцівська міськрада розмістила інформацію про тендерні закупівлі на майданчику публічних закупівель Prozorro. На капітальний ремонт футбольного майданчика на вулиці Шевченка, 17 планують витратити понад 72,5 мільйони гривень. І стільки ж на капремонт бігової доріжки, що знаходиться на тому ж стадіоні. Разом виходить, що стадіон обійдеться у 145 мільйонів гривень, - пише "Конкурент".

Самі роботи за планом мають завершитися до кінця 2025 року. Людей це неабияк обурило, а міського голову Ківерців Олександра Ковальчука звинуватили у марнотратстві державних коштів в час повномасштабного вторгнення.

Журналістам вдалося поспілкуватися з міським головою Ківерців і дізнатися, чому ж сума настільки велика та чи виправдані такі витрати у час війни.

«Дивіться, я той проєкт не малював, я експертизу не проходив. Це все державні (процеси – ред.). Там дуже дорого буде укриття. Укриття на 400 людей. Тому що, на жаль, у нас в спортивній школі, у великій школі, яка знаходиться прямо біля стадіону, немає укриття. І школа не навчається. Там буде укриття на 400 людей, а ви знаєте, скільки протирадіаційні укриття коштують. Потім там буде штучне поле, велике, як намальовано в ПКД (проєктно-кошторисна документація – ред.). Я його не малював», – повідомив міський голова Ківерців Олександр Ковальчук.

Олександр Ковальчук стверджує, що нехай і за стільки мільйонів, а стадіон робити треба, бо місту потрібно розвиватися.

«Грошей ще немає. Ми будемо громадою працювати, збирати гроші для того, щоб зробити в Ківерцях прекрасну локацію. Це не є першочергове завдання в громаді, але ніхто не забороняє розіграти тендер на найближчі 3 роки. І ми, якщо будемо мати кошти, і якщо поробимо всі дороги, поробимо все для містян, то будемо робити гарну «мекку спортивну»,  – додав він.

Наголосив, що підвальне укриття на 400 осіб будуватимуть під трибунами і, воно буде оснащене усім необхідним. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: ківерці, війна з Росією, гроші, бюджет, Волинь
В тему

Останні матеріали