21 Червня 2023
Новини

Замахи на Буданова: росія двічі атакувала будівлю ГУР

Замахи на Буданова: росія двічі атакувала будівлю ГУР

У березні 2022 року та 29 травня цього року будівлю Головного управління розвідки Міноборони України у Києві атакувала росія.

Але приміщення не зруйнували, як запевняв путін. Про це пише УП з посиланням на The Economist.

"Офіцери згадують страх (під час атаки у березні 2022 року - ред.), коли падали ракети, вилітали вікна і обвалювалися напівзруйновані будівлі по краях. Чоловіки, які чекали в приймальні на зустріч зі своїм начальником, впали на підлогу. За мить двері поруч з ними відчинилися, і з них вийшов генерал-майор Кирило Буданов. 

"Все в порядку", – пригадує один з них, – пробурмотів Буданов та наказав їм повертатися до роботи. Він обтрусився, надів кашкет і вийшов на вулицю, щоб оглянути пошкодження", - йдеться в повідомленні.

Друга спроба була 29 травня. The Economist повідомляє, що балістичні ракети, крилаті ракети і безпілотники були націлені на офіс глави ГУР на Рибальському острові.

"Вони ледь оминули його і прилеглий автомобільний міст, хоча безпілотники подряпали ще одну будівлю. Днем пізніше володимир путін похвалився "точною" атакою, яка зруйнувала комплекс. Прокремлівські ЗМІ повідомили, що генерала Буданова евакуювали до Німеччини і ввели в кому. 

Нагадаємо, Міністерство оборони рф повідомляло, що Збройні сили рф завдали авіаударів по "центральних пунктах ухвалення рішень, де планували теракти проти росії".

путін також підтвердив "удар" по штабу військової розвідки України. Пізніше він похвалився, що рф нібито здатна знищити будь-яку будівлю в центрі Києва. російські пропагандисти поширили фейки про те, що "поранений" глава української розвідки Кирило Буданов нібито перебуває в комі в одній із німецьких клінік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією
В тему