21 Червня 2023
Новини

Підрив Каховської ГЕС: кількість загиблих зросла до 21 особи

Підрив Каховської ГЕС: кількість загиблих зросла до 21 особи
Фото ілюстративне

Наразі до 21 особи зросла клькість загиблих унаслідок підриву Каховської ГЕС, з них п’ятеро людей загинули через прицільні постріли окупантів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Залишаються підтопленими 595 будинків на Херсонщині. Через дії ворога, на жаль, зростає кількість загиблих та поранених: наразі 21 особа загинула, зокрема 5 – через прицільні постріли росіян, ще 28 отримали поранені, з них 16 – наші ліквідатори", - сказав Клименко.

За його словами, епідеміологічна ситуація стабільна та контрольована. Спалахів інфекційних захворювань не зафіксовано. Клименко нагадав про заборону вилову та споживання риби в постраждалих районах. 

"Працюють спеціальні патрулі, які відстежують такі факти. Систематично відбираємо проби води як технічної, так і питної. Це потрібно для того, аби розуміти, чи можна її безпечно давати людям. А поки що продовжуємо привозити питну та технічну воду місцевим мешканцям", - додав він.

Нагадаємо, 19 червня Клименко повідомляв про 18 загиблих внаслідок підриву ГЕС, з яких четверо осіб загинули від вогнепальних поранень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему