20 Червня 2023
Новини

На захопленій ЗАЕС росія замінувала охолоджувач

На захопленій ЗАЕС росія замінувала охолоджувач
На захопленій Запорізькій АЕС росіяни замінували охолоджувач.

Про це в етері єдиного телемарафону розповів очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Буданов повідомив, що наразі «є певна загроза» щодо ЗАЕС. Він зазначив, що знищивши греблю Каховської ГЕС, росіяни зруйнували нормальний доступ води до охолоджувачів станції.

«Але найстрашніше, що за цей час ЗАЕС була додатково замінована. Замінований саме охолоджувач. Якщо вони виведуть його з ладу шляхом підриву, є велика ймовірність, що будуть значні проблеми», — заявив очільник ГУР. 

Водночас Буданов зазначив, що не пов'язує ситуацію на ЗАЕС із заявою президента США Джо Байдена про те, що загроза використання росією тактичної ядерної зброї є «реальною».

«Ми говоримо про різні речі. Ризик застосування ядерної зброї та штучна техногенна катастрофа — трохи різні речі», — сказав Буданов.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський також заявляв, що після підриву Каховської гідроелектростанції наступною ціллю російсько-окупаційних військ стане Запорізька атомна електростанція.

«Як і у випадку з греблею, їх (окупантів — ред.) не цікавить безпека України. Їм завжди потрібна нестабільність. І рф хоче, щоб світ тиснув на Україну, вимагаючи зупинити "конфлікт"», — пояснив Зеленський.

В «Енергоатомі» та МАГАТЕ попереджали, що підрив російськими окупантами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему