20 Червня 2023
Новини

У звільнених П’ятихатках тривають бої

У звільнених П’ятихатках тривають бої

У деокупованих П’ятихатках Запорізької області тривають бої, там залишається до 20 людей.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко в етері "Радіо Свобода", - пише УП.

"Разом із військовими робимо все можливе, щоб цих людей вивезти. З військовими надаємо гуманітарну допомогу туди, щоб могли якомога довше протриматись та зробити усі організаційні заходи, щоб їх звідти вивезти. Не тільки з П’ятихаток", - сказав Малашко.

За даними Малашка, у деокуповані села, зокрема Новодарівку, Левадне та Лобкове, представники влади поки що доїхати не можуть, оскільки там проходить лінія фронту. Місцеві жителі, які раніше виїхали з населених пунктів, поки що також не можуть туди повернутися.

"Там проходить лінія оборони і контрнаступу в тому числі. Зараз якраз проходять як і військові дії, так і стабілізаційні заходи щодо визначення людей, які залишаються, місця їх перебування і їхній стан. Разом з військовими та службами надаємо гуманітарну допомогу, щоб людей підтримати", - зауважи він.

Нагадаємо, в понеділок 19 червня в Міноборони повідомили, що Збройні сили України звільнили П’ятихатки Запорізької області. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, що звільняла П'ятихатки Запорізької області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему