19 Червня 2023
Новини

З-під варти не випустили суддю Тандира, підозрюваного в смертельній ДТП

З-під варти не випустили суддю Тандира, підозрюваного в смертельній ДТП

Голову Макарівського райсуду Київської області Олексія Тандира, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП, Апеляційний суд залишив під вартою.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

"Київський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок якої загинув нацгвардієць", - йдеться в повідомленні.

Рішення ухвалили 19 червня. Таким чином суд апеляційної інстанції у повному обсязі відмовив стороні захисту в задоволенні апеляційної скарги на обраний підозрюваному безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, в ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Як повідомило "Суспільному" джерело у Нацгвардії, суддя на "Лексусі" врізався у військового, коли той вийшов на дорогу встановити інженерні загородження. Суддя був п'яний, а в його авто валялися порожні пляшки з-під алкоголю.

ДБР повідомило, що суддя відмовився від проходження огляду на місці. Його доставили в лікарню з метою виявлення стану сп’яніння. Суд задовольнив клопотання прокуратури про примусове відібрання у судді біологічних зразків, пізніше зразки відібрали.

Тандиру оголосили підозру у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння за ч.3 ст. 286-1 ККУ. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дтп, київ, аварія, війна з Росією, суд
В тему