19 Червня 2023
Новини

На Запоріжжі ЗСУ звільнили село

На Запоріжжі ЗСУ звільнили село
Село П'ятихатки в Запорізькій області звільнили українські військовослужбовці. 

Разом із ним кількість деокупованих населених пунктів за два тижні контрнаступу становить вісім. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, - пише 

Під час двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках підрозділи Об'єднаного стратегічного угруповання військ «Таврія» звільнили Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П'ятихатки.

За словами Маляр, минулого тижня українські війська перебували як у наступі, так і в обороні. На сході ворог докладав чимало зусиль, щоб зупинити просування ЗСУ на Бахмутському напрямку — перекинув туди додаткові підрозділи та збільшив кількість обстрілів. 

Загальна інтенсивність боїв на цьому напрямку минулого тижня знизилася, водночас тривали бої. Відбулося 41 боєзіткнення, українські війська просунулися в глибину противника на декількох ділянках.

Окупанти минулого тижня продовжували наступати на Лимано-Куп'янському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там Україна не втратила жодного метра землі.

За минулий тиждень на сході росіяни здійснили більше як 5800 обстрілів та використав 277 тисяч боєприпасів. На півдні протягом минулого тижня відбувався наступ на декількох напрямках. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом тижня виконали 10 125 вогневих завдань.

Загалом ЗСУ там просунулися в глибину противника до семи кілометрів. Звільнена на півдні площа становить 113 квадратних кілометрів. Активна робота Сил оборони таврійського напрямку триває.

За минулий тиждень окупанти зазнали суттєвих втрат — понад 4600 вбитими та пораненими. Крім того, ЗСУ взяли в полон більш як 80 бійців рф. 

Також Сили оборони знищили більш як 400 одиниць ворожої техніки й озброєння, серед яких — вертольоти, танки, гаубиці, протитанковий ракетний комплекс тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему