16 Червня 2023
Новини

В Одесі в морській воді виявили холероподібний вібріон

В Одесі в морській воді виявили холероподібний вібріон
В Одесі холероподібний вібріон НАГ 1 групи по Хейбергу виявили у відібраних 10 червня на морському порті причалу № 2.

Про це повідомила пресслужба міської ради з посиланням на дані державного управління «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Там вказують, що виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції. А у відібраних пробах морської води від 14 червня виявили позитивний результат РНК астровіруса. Санепідситуація перебуває на постійному контролі.

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» зафіксоване перевищення завислих речовин у 5 разів. Там також зафіксували, що рівень солоності перебуває нижче норми у 2,9 раза. А у відібраних пробах на 16-й станції Великого Фонтану зафіксоване перевищення завислих речовин у 2,1 раза, солоність нижче норми у 2,4 раза.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» компанії «Інфокс», питна вода відповідає вимогам і дозволена до споживання.

До слова, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець заявив, що підрив греблі Каховської ГЕС — це найбільший акт екоциду, який росія вчинила з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

За словами міністра, в результаті підриву до річки Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн мастила з ризиком подальшого витоку ще більшого обсягу. Під загрозою знищення опинилися 333 види тварин і рослин, які мають різний природоохоронний статус, та 25 типів оселищ.

Стрілець наголосив, що деякі екосистеми Україна може втратити назавжди. Зокрема, у нацпарках «Нижньодніпровський», «Великий Луг», «Кам’янська Січ», «Білобережжя Святослава». 

Наприклад, нацпарк «Нижньодніпровський» охоплює понад 80 тисяч гектарів природоохоронних земель із рідкісними видами біорізноманіття. Тут є Рамсарські угіддя, а також території, що входять до Смарагдової мережі Європи, тобто визнані найбільш цінними та охороняються європейським законодавством.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією
В тему