14 Червня 2023
Новини

Сили оборони за три доби просунулися просунулися до 1,4 км

Сили оборони за три доби просунулися просунулися до 1,4 км
На деяких напрямках за останні три доби Сили оборони просунулися від 200 метрів до 1,4 кілометра та визволили близько 3 квадратних кілометрів.

Про це повідомив речник Генштабу Андрій Ковальов під час включення з Military Media Center, - пише hromadske.

Він зазначив, що на Бердянському напрямку бої тривають в районі села Макарівка. Про його звільнення в Міноборони повідомляли 11 червня.

Також, за словами речника, ведуться бої в районі сіл Новоданилівка та Новопокровка Запорізької області, що розташовані на південь від Оріхова.

Водночас у Генштабі відзначили, що росіяни збільшили кількість ракетно-авіаційних ударів. Так, цієї ночі противник здійснив пуски крилатих ракет Х-22, «Калібр», а також безпілотників Shahed по об’єктах інфраструктури на Одещині, Донеччині, Кіровоградщині та Харківщині.

Нагадаємо, наступальні дії Сил оборони України на Бахмутському й Запорізькому напрямках тривають. Офіційно підтвердили звільнення вже 7 населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка та Благодатне.

Зранку 14 червня в Генштабі повідомили, що російські окупаційні війська продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби на цій ділянці фронту відбулося 28 бойових зіткнень.

А напередодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав, що на сході та півдні тривають «важкі бої оборонного й наступального характеру». За його словами, «маємо певні успіхи, реалізовуємо наші плани, рухаємося вперед».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему