14 Червня 2023
Новини

Екссуддю Чауса ВАКС засудив до 10 років колонії

Екссуддю Чауса ВАКС засудив до 10 років колонії

Колишнього суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса Вищий антикорупційний суд визнав винуватим і призначив 10 років позбавлення волі.

Таке рішення 14 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Чауса Миколу Олексійовича визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України та призначити йому покаранням у вигляді 10 років позбавлення волі», – оголосив головуючий суддя Євген Крук.

Також після відбуття основного покарання йому заборонили протягом 3 років обіймати посади судді, судді Конституційного суду, члену Вищої ради правосуддя та інші. Крім того, в нього конфіскували все належне йому майно.

Чауса взяли під варту в залі суду.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС. Рішення ухвалила колегія суддів у складі: головуючий Крук, судді Інна Білоус і Олексій Кравчук.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня 2021 року. Йому вручили клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня 2021 року екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, суд
В тему