11 Червня 2023
Новини

Україна не знає, де полонені, яких росія передала Угорщині

Україна не знає, де полонені, яких росія передала Угорщині

Інформацією про те, де перебувають військовополонені, про передачу яких Угорщині раніше заявила російська православна церква, Україна наразі не володіє.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов сказав в етері телемарафону, - пише УП.

"Станом на зараз у нас немає інформації про те, що факт відбувся, що полонені вже на території цієї країни (Угорщини – ред.) і на свободі. Оскільки Україна – цивілізована держава, то для нас головне – людина та життя. Сподіваємось, що в результаті цих маніпуляцій з боку держави-агресора частина українців опиниться на свободі", - сказав Юсов.

Він наголосив, що Україна з'ясовуватиме деталі, ведучи перемовини з усіма учасниками передачі військових.

"Тема чутлива, тут будь-яке слово може вплинути на результат. Ми будемо говорити з усіма учасниками цього процесу і з'ясовувати моменти", – сказав представник ГУР.

Юсов також зазначив, що кремль не дотримується Женевських конвенцій.

"Факт залишається фактом – росія не виконує гуманітарне право і Женевські конвенції, а використовує їх, маніпулює в своїх інтересах", – заявив він.

Нагадаємо, віцепрем’єр Угорщини Жолт Шем’єн підтвердив інформацію про передачу з росії до Угорщини 11 військовополонених, закарпатських угорців, про що раніше заявила російська православна церква.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на дані угорської влади про передачу з росії до Угорщини 11 військовополонених – закарпатських угорців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон
В тему