10 Червня 2023
Новини

Затоплена Херсонщина: росіяни евакуюють з лівобережжя лише жителів з паспортами рф

Затоплена Херсонщина: росіяни евакуюють з лівобережжя лише жителів з паспортами рф

Після підриву Каховської ГЕС і затоплень загарбники дозволяють евакуюватися з лівобережної (окупованої) Херсонщини тільки жителям з російськими паспортами.

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

"У населених пунктах тимчасово захопленої частини Херсонської області російські окупанти продовжують використовувати наслідки скоєного ними злочину у своїх цілях", - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, загарбники дозволяють евакуацію із затоплених населених пунктів тільки людям з російськими паспортами.

Крім того, зазначають у штабі, вони силоміць виганяють з власних вцілілих помешкань цивільних людей з метою розміщення в них військовослужбовців російських окупаційних військ.

Нагадаємо, 6 червня 2023 року близько 2.30 ночі російські окупанти здійснили підрив греблі Каховського водосховища.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. За словами Прокудіна, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.

Поліція зазначила, що в потенційній зоні затоплення на правобережній частині річки Дніпро села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабел.

У мікрорайоні Корабел у Херсоні вимкнули електропостачання у зв’язку з підтопленням, яке виникло в результаті підриву Каховської ГЕС окупантами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали