9 Червня 2023
Новини

Захисники на деяких ділянках Бахмутського напрямку просунулися на 1200 метрів за добу

Захисники на деяких ділянках Бахмутського напрямку просунулися на 1200 метрів за добу
На деяких ділянках Бахмутського напрямку за добу українські військові просунулися на 1200 метрів, скориставшись ротацією підрозділів рф.

Про це речник Східного угруповання військ Збройних сил України полковник Сергій Череватий розповів у ефірі телемарафону.

«Наше головне завдання — максимально шкодити ворогу та вибивати його бойовий потенціал, як до цього ми робили з терористичними підрозділами "Вагнера". Тепер ми це робимо з мотострілецькими та повітрянодесантними підрозділами ворога», — наголосив Череватий.

Водночас він зазначив, що окупанти намагаються чинити опір. Так, за добу вони 368 разів завдали ударів по українських позиціях ствольною та реактивною артилерією. Загалом відбулося 15 боєзіткнень та 5 авіанальотів.

Сили оборони за добу вбили на Бахмутському напрямку 120 окупантів та поранили ще 163. Також 11 росіян потрапили в полон. 

Крім того, знищено три гармати, мінометно-артилерійську систему «Нона», самохідну артилерійську установку «Гвоздика», протитанкову гармату «Рапіра», протитанковий ракетний комплекс, РСЗВ «Град» і три польові склади з боєприпасами.

До слова, речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий 30 травня розповів, що сили ПВК «Вагнер» у Бахмуті міняють на мотострілецькі підрозділи та підрозділи повітряно-десантних військ росії. Через ротацію суттєво зменшилися бої. Він запевнив, що українські військові «насипають» загарбникам у дорогу.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр увечері 31 травня заявила, що під контролем Сил оборони залишаються околиці Бахмута в південно-західній частині. Українські захисники контролюють вхід до міста. Вона розповіла, що наступальна активність ворога на Бахмутському напрямку зупинена, але окупанти збільшили кількість артилерійських обстрілів — вона співмірна із часами найважчих боїв за Бахмут.

1 червня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на Бахмутському напрямку змінено формат операції, тому зараз там спостерігається затишшя, але воно тимчасове.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему