9 Червня 2023
Новини

Перехоплення СБУ: Каховську ГЕС підірвала російська ДРГ

Перехоплення СБУ: Каховську ГЕС підірвала російська ДРГ

Розмову окупантів, у якій вони розповідають, що Каховську ГЕС підірвала російська диверсійна група, перехопила Служба безпеки.

Про це інформує пресслужба відомства.

"Загарбники хотіли шантажувати Україну підривом дамби і влаштували техногенну катастрофу на півдні нашої держави", - йдеться в повідомленні.

"Там не они (Україна, – ред.) долбанули. Там наша диверсионная группа. Они хотели типа этой дамбой пугать. Пошло не по плану, а больше, чем они планировали", – розповідає російський військовий.

Далі окупант описує наслідки цієї катастрофи, які намагаються приховати в росії: підвищення рівня води, затоплення територій та руйнування.

Нагадаємо, в ніч на 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію, зруйнувавши машинну залу і греблю, станцію неможливо відновити. Зміління Каховського водосховища загрожує безпеці ЗАЕС.

Підрив Каховської ГЕС спричинив екологічну катастрофу. Вода з водосховища почала затоплювати міста й села, почалася евакуація. Внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС почалися проблеми з подачею води в Кривому Розі, Марганці та Нікополі.

Володимир Зеленський наголосив, що створена росіянами катастрофа на Каховській ГЕС не зупинить Україну у деокупації власних території і не збільшила шанси окупантів залишитись на цій землі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, війна з Росією
В тему