9 Червня 2023
Новини

На Херсонщині вода за ніч впала на 17 см

На Херсонщині вода за ніч впала на 17 см
На правобережжі Херсонської області рівень води за ніч знизився на 17 сантиметрів. 

Тепер вона тримається на відмітці 5,38 метра, а у Херсоні — 5,35 метра. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Напередодні ввечері посадовець казав, що вода на підтопленій частині області у середньому тримається на рівні 5,55 метра — на 6 сантиметрів менше, ніж зранку 8 червня. Станом на ранок 9 червня затоплено 3624 домівки у 32 населених пунктах Херсонщини. Евакуйовано 2352 людини та 550 тварин.

Прокудін закликав херсонців, які проживають у зоні підтоплення, негайно звідти виїжджати. 

«Перечекати там — не варіант. Не наражайте себе на смертельну небезпеку. Після евакуації вас забезпечать всім необхідним: місцем проживання, харчуванням, гуманітарною допомогою, соціальними виплатами», — запевнив голова ОВА.

Охочим евакуюватися потрібно звертатися на гарячу лінію ОВА за номером 0 800 33 09 51 або 0 800 101 102.

Нагадаємо, внаслідок підтоплень, які виникли внаслідок руйнування греблі Каховської ГЕС, вже загинуло троє людей у тимчасово окупованих Олешках на лівому березі Херсонщини та одна людина на Миколаївщині.

Станом на ранок 8 червня під водою опинилися 600 квадратних кілометрів Херсонщини, з них 32% — правобережжя та 68% — лівий берег. МЗС України домовилося з ООН, що та відправить свої групи на постраждалі окуповані території для надання гуманітарної допомоги та евакуації людей. Наразі очікуються гарантії безпеки від російської сторони.

В «Укргідроенерго» повідомили, що Каховська гідроелектростанція не підлягає відновленню — унаслідок підриву машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйнована. Через затоплення декілька мільйонів тонн українського врожаю може бути втрачено, а поля на півдні України вже наступного року можуть перетворитися на пустелі. 

А в Дніпропетровській області внаслідок руйнування греблі Каховської гідроелектростанції сталася масова загибель риби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали