8 Червня 2023
Новини

В окупованих Олешках 120 людей потрапили в лікарню з переохолодженням

В окупованих Олешках 120 людей потрапили в лікарню з переохолодженням
На Херсонщині в окупованих Олешках 7 червня 120 людей потрапило до лікарні з переохолодженням.

Про це розповів Олешківський міський голова Євген Рищук в етері «Радіо Свобода», - пише hromadske.

За його словами, всі населені пункти Олешківської міської територіальної громади — це 12 сіл та селищ та саме місто Олешки — затоплені, але різною мірою. Місто Олешки затоплено на 90%.

У місті волонтери допомагають людям та звозять їх у центр, де немає води. Понад 300 людей заселилося у лікарню. Також люди заселяються у школу, де немає підтоплень.

Наразі з Олешків неможливо виїхати легковим автомобілем. Також виникла проблема, як зняти людей із дахів, що сидять там вже дві доби. Рищук розповів, що окупанти позабирали у людей всі плавзасоби. Човнів, які знайшли волонтери, небагато, тож неможливо одразу всіх забрати та привезти.

Людей, яким вдалося врятуватися та виїхати з Олешків, небагато. Рищук розповів, що «люди не вірили, що буде біда таких розмірів», через що до останнього чекали.

У населених пунктах, де підтоплення становить 10-50%, була можливість виїхати, але окупанти не надавали автобусів, каже Рищук.

«Мені надійшла інформація, що вони (окупанти – ред.) вибірково комусь допомагали, комусь — ні. Евакуація ж, сказали, що буде, але коли ще не було багато води та була можливість виїжджати. Ні автобусів, нічого вони не дали», — сказав він.

Міський голова розповів, що у самому місті ситуація з людьми і волонтерами «ще більш-менш», на відміну від підтоплених сіл. Там, за його словами, окупанти не дають доїхати волонтерам.

«Усе, що ми можемо, прохати людей триматися, а волонтери їм допоможуть і їх вивезуть», — сказав Рищук.

Він також розповів, що російські військові відступили із підтоплених територій на другу лінію оборони, почали займати квартири на вищих поверхах багатоповерхівок, робили вогневі позиції на двоповерхових приватних будинках. Є факти затоплення складів з БК, солдатів на островах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали