8 Червня 2023
Новини

У білорусі знизилася кількість російських військових

У білорусі знизилася кількість російських військових

До приблизно тисячі осіб зменшилась кількість російських військових, які знаходяться в білорусі і залучені переважно до процесу підготовки на полігонах.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу в медіацентрі "Україна – Укрінформ".

"Ситуація на цьому напрямку залишається повністю контрольованою. Створення необхідного (наступального) угруповання, яке б могло перебувати на території білорусі для здійснення вторгнення в Україну, на даний момент не фіксується.

російські військові, які знаходяться на території білорусі, залучені переважно до навчань або ж піготовки на полігонах.

За нашими даними, їхня кількість там зараз становить не більше 1000, і це значно менше, ніж було на початку цього року, коли кількість російських військових у білорусі могла досягати 10-11 тисяч, у подальшому вона зменшилася до 2,5 тисячі, а зараз - до однієї тисячі", - зазначив Демченко.

Водночас, за його словами, не можна виключати, що в подальшому росія може перекинути чергові підрозділи своїх військ, але, як правило, їх також задіюватимуть до підготовки на білоруських полігонах.

Речник ДПСУ наголосив, що за ситуацією в білорусі активно стежать підрозділи української розвідки, оскільки рб продовжує підтримувати росію у війні проти України.

Українські Сили оборони при цьому продовжують укріплювати свої кордони і лінію прикордоння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали