7 Червня 2023
Новини

До окупованого Криму росіяни вивозять дітей

До окупованого Криму росіяни вивозять дітей

До тимчасово окупованого Криму під приводом евакуації росіяни планують вивезти дітей й розмістити їх поруч із військовими об'єктами.

Про це повідомив Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

«Під приводом загрози постійних обстрілів фсб рф можуть реалізувати комплекс заздалегідь спланованих заходів для вивезення українських дітей з нових ТОТ і прикордонних з росією регіонів до Криму», – йдеться в повідомлені.

Дітей планують розмістити на літній період в таборах і базах відпочинку всього півострова поруч з військовими об'єктами. росіяни сподіваються таким чином зупинити контрнаступ ЗСУ в напрямку Криму. Спецслужби окупантів вважають, що це також дозволить, у разі необхідності, провести провокації з масовими жертвами та дискредитувати ЗСУ перед світовим співтовариством.

«фсб рф вважає, що поряд із місцями відпочинку дітей необхідно розташувати пункти управління військами, вузлові підрозділи, наприклад, ракетні чи артилерійські та облаштовані місця зосередження (відходу) російських окупаційних військ у разі просування українських військових углиб Криму», – наголошує Уповноважений із прав людини.

За його даними, у держдумі рф вже ініціювали відповідне звернення до уряду щодо організації так званої евакуації дітей до Криму.

Нагадаємо, раніше дитячий омбудсмен назвала п'ять сценаріїв, які росія використовує для викрадення українських дітей. Також писали, що окупанти змінюють імена та дати народження викраденим українським дітям.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією, діти
В тему

Останні матеріали