6 Червня 2023
Новини

З'явилося супутникове фото знищеної Каховської ГЕС

З'явилося супутникове фото знищеної Каховської ГЕС

Опублікували перший супутниковий знімок зруйнованої окупантами Каховської ГЕС.

Про це інформують "Схеми" з посиланням на супутникове фото Planet Labs за 6 червня.

"На свіжих супутникових фото Planet Labs за 6 червня 2023 року видно наслідки підриву Каховської гідроелектростанції. У порівнянні зі знімком за 4 червня видно, що майже вся споруда гідроелектростанції була зруйнована", - зазначають у виданні.

Нагадаємо, вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом ОВА підвердила цю інформацію. Повністю зруйнована гребля і машинна зала ГЕС. Вода рухається великим потоком і дуже швидко. ГЕС відновленню не підлягає.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. У мікрорайоні Корабел у Херсоні вимкнули електропостачання у зв’язку з підтопленням, яке виникло в результаті підриву Каховської ГЕС окупантами.

Станом на 7:30 6 червня вісім населених пунктів та один мікрорайон Херсона були затоплені повністю або частково у результаті підриву Каховської ГЕС російськими окупантами. В обід стало відомо, що затоплені вже 24 населені пункти.

Президент Володимир Зеленський скликав екстрене засідання РНБО через підрив дамби Каховської ГЕС.  Збройні сили України запевняють, що підрив росіянами Каховської ГЕС не завадить Силам оборони і далі звільняти окуповані території.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали