6 Червня 2023
Новини

росіяни обстрілюють Херсон під час евакуації людей: є поранені

росіяни обстрілюють Херсон під час евакуації людей: є поранені
У Херсоні під час евакуації людей із небезпечних населених пунктів через підрив Каховської гідроелектростанції, окупанти обстрілюють місто.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

«Поки ми намагаємося рятувати, росіяни продовжують обстрілювати Херсон… Оголошена евакуація, людей вивозять. А росіяни накривають артилерією», — зазначили там.

У відомстві повідомили, що внаслідок атаки росіян двоє херсонських поліцейських отримали осколкові поранення, виконуючи евакуацію людей.

Нагадаємо, окупанти вночі проти 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції — низка населених пунктів опинилися в небезпеці. Голова Нікопольської районної військової адміністрації (Дніпропетровська область) Євген Євтушенко зауважив, що вода у Каховському водосховищі стрімко падає, приблизно на 15 сантиметрів за годину.

В «Укргідроенерго» повідомили, що гідроелектростанція не підлягає відновленню — унаслідок підриву машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйновано.

Поліція та рятувальники працюють над оповіщенням та евакуацією цивільного населення із потенційних зон затоплення. Ідеться про територію на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон — острів Корабел.

Президент Володимир Зеленський через підрив дамби ухвалив рішення про проведення екстреного засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали