6 Червня 2023
Новини

Показали відео зі зруйнованої окупантами Каховської ГЕС

Показали відео зі зруйнованої окупантами Каховської ГЕС

Відео з підірваної російськими окупантами Каховської ГЕС опублікував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкульті SPRAVDI.

Про це йдеться на сторінці центру та інформує Енергоатом.

На відео видно, що повністю зруйнована гребля і машина зала ГЕС. Вода рухається великим потоком і дуже швидко.

"Внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатньо для потреб станції", - пишуть в Енергоатомі.

Повідомляється, що наразі ситуація на ЗАЕС під контролем, український персонал моніторить усі показники.

Нагадаємо, вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом ОВА підвердила цю інформацію. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

За словами Прокудіна, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.

Поліція зазначила, що в потенційній зоні затоплення на правобережній частині річки Дніпро села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабел. У мікрорайоні Корабел у Херсоні вимкнули електропостачання у зв’язку з підтопленням, яке виникло в результаті підриву Каховської ГЕС окупантами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон
В тему