5 Червня 2023
Новини

«Свобода росії» пропонує пригожину обмін полоненими

«Свобода росії» пропонує пригожину обмін полоненими

До ватажка ПВК "Вагнер" євгена пригожина звернувся легіон "Свобода росії" із пропозицією обміняти взятого найманцями в полон підполковника ЗС рф на кількох російських військових, яких взяли у полон бійці легіону на Бєлгородщині. 

Про це йдеться у зверненні легіону "Свобода росії", - пише УП.

"Бійці "ПВК Вагнер" взяли в полон командира 72 бригади ЗС рф підполковника Романа Вінівітіна. Як жест доброї волі, ми пропонуємо обміняти його на кілька бійців ЗС рф, узятих нами в полон під час визвольних боїв у Білгородській області. Йдеться про чесний обмін без додаткових умов. Деталі обміну узгодимо додатково", - йдеться в повідомленні.

У легіоні наголосили, що зверталися до "кавалера ордена мужності" і губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова. 

Бійці хотіли зустрітися із Гладковим і віддати полонених російських військових, проте губернатор "боягузливо відсиділася, залишивши своїх людей у полоні, поки їхні ж війська накривали артилерією мирні міста".

Водночас, пригожин, який раніше заявив, що російські військові замінували дороги для "вагнерівців" на відступах із Бахмута, повідомив, що у травні кадрові військові рф відкрили вогонь по його найманцях. 

Він навіть опублікував допит взятого в полон підполковника рф Романа Вінівітіна (Веневітіна). На відео підполковник заявляє, що відкрив вогонь по "вагнерівцях" через особисту неприязнь. Він також зізнається, що був під час цього п'яним. 

Нагадаємо, російський добровольчий корпус у неділю заявив, що хоче зустрічі з губернатором Бєлгородської області й пропонує обміняти на розмову з ним російських полонених. Вони запропонували зустрітися в храмі у Новій Таволжанці.

Губернатор Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков заявив, що в Новій Таволжанці, де йому пропонували зустрітися представники РДК, триває бій, а він нібито готовий до зустрічі в Шебекіно, якщо російські полонені живі. При цьому він висловив думку, що полонених, найімовірніше, уже вбили.

Після цього в Міноборони росії заявили, що припинили спробу української ДРГ переправитися через річку в районі Нової Таволжанки Бєлгородської області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, полон
В тему

Останні матеріали