5 Червня 2023
Новини

На Київщині воєнком відправляв ухилянтів за кордон

На Київщині воєнком відправляв ухилянтів за кордон

На Київщині викрили посадовця територіального центру комплектування та соцпідтримки, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон.

Про це інформують у ДБР.

"Посадовець забезпечував виготовлення підроблених документів про непридатність до військової служби. Він діяв у змові зі своїм знайомим, колишнім керівником Київського обласного військкомату, та його сином", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники консультували "клієнтів" щодо виїзду до Молдови та Угорщини і були посередниками при передачі хабарів. Свої послуги спільники оцінювали у 6-10 тисяч доларів залежно від стану здоров’я та віку ухилянтів. Повідомляється, що старшим чоловікам послуга обходилася дешевше.

Подільників посадовця затримали під час отримання 8 тисяч доларів за черговий пакет підроблених документів. Правоохоронці задокументували дві "угоди" на 14 тисяч доларів. Досудове розслідування триває.

Посадовцю повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через держкордон України, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 ККУ).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією, військкомат, дбр, хабар
В тему