5 Червня 2023
Новини

Посланник Папи Римського відвідає Україну

Посланник Папи Римського відвідає Україну
Кардинал Маттео Дзуппі, який є архієпископом Болоньї та президентом Конференції італійських єпископів, 5-6 червня відвідає Київ. 

Йому Папа Римський Франциск доручив миротворчу місію в Україні. Про це повідомила пресслужба Святого Престолу, - пише hromadske.

«Це ініціатива, головна мета якої — уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого миру та підтримати гуманні жести, які сприяють ослабленню напруженості», — зазначили там.

Нагадаємо, під час повернення з Угорщини 1 травня глава Католицької церкви Папа Римський Франциск заявив журналістам, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоби спробувати покласти край війні росії проти України.

«Я думаю, що мир завжди досягається шляхом відкриття каналів. Ви ніколи не можете досягти миру через закриття... Це нелегко», — зазначив глава католицької церкви.

На другий день свого перебування в Будапешті Папа Франциск зустрівся зі знедоленими та біженцями, зокрема українцями, які змушені були втікати від російських обстрілів.

Окрім того, Папа Римський приватно зустрівся з митрополитом Будапештським і Угорським, колишнім головою Відділу зовнішніх зв’язків московського патріархату Іларіоном (Алфєєвим), проти якого в Україні запроваджені санкції. Глава католицької церкви привітав митрополита Іларіона обіймами та поцілував його панагію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна, папа римський
В тему