5 Червня 2023
Новини

Події в Бєлгородській області: влада рф не знає, як реагувати

Події в Бєлгородській області: влада рф не знає, як реагувати

У звіті ISW йдеться про те, що 4 червня «російський добровольчий корпус» (рДК) та «Легіон Свобода росії» (ЛСр) здійснили черговий обмежений рейд до Бєлгородської області, – вони й надалі діють у прикордонному російському населеному пункті.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). На різних щаблях влади росіяни не узгоджують дій і не знають, як реагувати на події в Бєлгородській області.

За словами губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, у Новій Таволжанці йдуть бої. У той же час Міноборони рф стверджує, що підрозділи Західного військового округу і Прикордонної служби рф завдали удару по українській диверсійно-розвідувальній групі поблизу населеного пункту, в результаті чого вона була змушена відступити.

За повідомленням так званих воєнкорів і ЗМІ, ДРГ з 20 осіб увійшла в Нову Таволжанку і лишилася там. Експерти також повідомляють, що Гладков відповів на вимогу рДК і ЛНр провести переговори про обмін захопленими російськими військовополоненими. Спочатку він погодився на зустріч, а потім відмовився.

Експерти дійшли висновку, що дисонуюча реакція росії на обмежений рейд у Бєлгородській області та повідомлення про нього продовжують наводити на думку, що російське керівництво ще не вирішило, як реагувати на ці обмежені рейди.

«Суперечливі повідомлення з офіційних російських джерел про ситуацію в Бєлгородській області та очевидне особисте рішення Гладкова відповісти на дії рДК і ЛСр свідчать про те, що Міноборони і Гладков не координують свої дії у відповідь на рейди», – припускають фахівці.

На думку експертів, реакція російської влади була зосереджена в основному на інформаційних ефектах, і немає жодних ознак того, що керівництво країни визначило ширшу політику запобігання подальшим обмеженим рейдам у прикордонні регіони рф.

Нагадаємо, губернатор Бєлгородської області погодився на зустріч із представниками легіону «Свобода росії». Також повідомлялося, що повстанці полонили російських бійців та викликали губернатора Бєлгородщини на переговори. Раніше російська влада перекинула спецназ до Бєлгородської області, щоб боротися з партизанами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему