3 Червня 2023
Новини

В Києві керівника поліклініки, в якій було зачинене укриття, відправили під домашній арешт

В Києві керівника поліклініки, в якій було зачинене укриття,  відправили під домашній арешт

У суботу, 3 червня, Голосіївський районний суд столиці відправив під цілодобовий домашній арешт керівника поліклініки у Деснянському районі Києва, де біля укриття загинули люди під час ракетного удару вночі 1 червня.

Про це із зали суду повідомив кореспондент "Суспільного".

Напередодні Олегу Шугалевичу оголосили про підозру в службовій недбалості та залишенні в небезпеці. Прокурори вимагали цілодобовий домашній арешт. Його адвокат просив лише нічний домашній арешт.

Також два місяці домашнього арешту отримав заступник директора поліклініки з технічної частини. Йому також висунули підозру у службовій недбалості та залишенні в небезпеці.

Сьогодні мають обрати запобіжні заходи іншим підозрюваним. До слова, у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск містян до укриття було затримано чотирьох осіб: першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця.

Трагедія біля укриття в Києві

Нагадаємо, у ніч проти 1 червня у Києві біля зачиненого укриття в поліклініці в Деснянському районі столиці загинуло троє людей: 9-річна дівчинка та її 34-річна мама, а також 33-річна жінка.

У поліції розпочали кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків, а також залишення в небезпеці, яке призвело до смерті. Також Київській міській держадміністрації прокуратура та поліція проводили обшуки.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв "тверду реакцію" на загибель людей під час ракетного удару. При цьому він натякнув на мера столиці, ексбоксера Віталія Кличка, зауваживши, що "може бути нокаут".

Після трагічного інциденту Комісія Київради ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів. Також міська влада посилює контроль за роботою укриттів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, війна з Росією, арешт, суд
В тему