3 Червня 2023
Новини

«Це не перший такий випадок»: у Shahed знайшли запчастини з країн-партнерів України

«Це не перший такий випадок»: у Shahed знайшли запчастини з країн-партнерів України

У збитих безпілотниках Shahed знайдено запчастини з країн-партнерів України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

Відповідаючи на запитання, які країни допомагають Росії не просто обходити санкції, а нарощувати виробництво ракет і дронів та чи може Україна натиснути на ці країни, Данілов зауважив, що, на його думку, треба використовувати не слово "натиснути", а розібратися, як так стається, що Росія, яка перебуває під санкціями, як вона може використовувати ті чи інші запчастини країн, які є дружніми до України, є її партнерами.

"З цим питанням розбираємося. Це не перший такий випадок", - зазначив секретар РНБО.

Данілов додав, що в РНБО розуміють, з чого складаються ті чи інші компоненти тих самих безпілотників Shahed.

"Ми маємо в наявності майже цілий Shahed. Так сталося, що приземлили неодноразово наші військові цю залізну мерзоту, яка несе смерть нашим громадянам. Розібрали і, на жаль, виявили там частини, які не виробляються ані в Ірані, ані в Росії. Зараз будемо дуже ретельно розбиратися з цим питанням, звертатися у відповідні інституції для того, щоб поставити крапку", - наголосив він.

Секретар РНБО зауважив, що, на превеликий жаль, свого часу, коли дехто готувався до цієї війни, було заздалегідь закуплено в компаній ті чи інші запчастини виробництва 2019, 2020, 2021 років. "Але це, тим не менш, не знімає певних процесів, які й зараз перебувають на контролі і доповідалися на засіданні Ставки верховного головнокомандувача", - підсумував він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему