2 Червня 2023
Новини

Звільнення міністра культури Ткаченка: петиція набрала необхідні голоси

Звільнення міністра культури Ткаченка: петиція набрала необхідні голоси
Необхідну кількість підписів набрала петиція із закликом звільнити міністра культури України Олександра Ткаченка.

Про це йдеться на сайті Кабінету міністрів.

До кінця збору підписів залишилось три дні. Утім, петиція вже зібрала 25 238 голосів із 25 тисяч необхідних. Автор петиції Юрій Шиян закликав уряд звільнити Ткаченка у зв'язку з неналежним виконанням своїх посадових обов'язків.

«Перебуваючи на посту Міністра культури та інформаційної політики, [Ткаченко] здійснював керівництво його діяльністю таким чином, що спричинив стагнацію в культурній сфері. Недотриманням слова привселюдно осквернив пам'ять усіх загиблих Героїв України та проявив крайню зневагу до них, до бійців, до тих, хто зараз віддає своє життя», — йдеться у тексті петиції.

Зазначимо, Олександр Ткаченко — міністр культури та інформаційної політики України з червня 2020 року. До того він був редактором, ведучим, кореспондентом, гендиректором «Нового каналу» та групи каналів «1+1 Media». Із серпня 2019 року до призначення міністром був народним депутатом від політичної партії «Слуга народу», головою комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

За час роботи на посаді глави Мінкульту на адресу Ткаченка неодноразово надходила критика щодо його політики. Наприклад, Ткаченко виступив проти закриття музею Булгакова у Києві, до чого закликала Спілка письменників України; казав, що не вважає свого ексколегу з фракції «Слуга Народу» Олександра Дубінського елементом «російської мережі дезінформації», як про це заявляли у США; не виключав співпрацю з «корисними» росіянами після війни тощо.

У 2021 році Ткаченко вже писав заяву про відставку через, як він казав, рішення уряду забрати у Мінкульту Держкіно, а також розмір бюджету на культуру на 2022 рік. Утім, тоді лідер фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія сказав, що не бачив заяви. А Ткаченко обговорив свою можливу відставку із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. «Вони знайшли точки порозуміння і вся ця історія залишилася тільки в медіапросторі», — казав Арахамія.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кабінет міністрів, звільнення
В тему