2 Червня 2023
Новини

Вибух в гуртожитку на Харківщині: почали службове розслідування загибелі курсантів ДСНС

Вибух в гуртожитку на Харківщині: почали службове розслідування загибелі курсантів ДСНС
На Харківщині внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета 31 травня загинули двоє курсантів Національного університету цивільного захисту України. 

Почалося службове розслідування, відсторонили чотирьох людей. Про інцидент повідомив Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

«Сьогодні сталася надзвичайна подія, а саме детонація вибухонебезпечного пристрою, тип якого встановлюється. На жаль, внаслідок події загинуло двоє співробітників ДСНС. Наразі проводиться перевірка. Обставини події встановлюють правоохоронні органи», — йшлося в повідомленні.

А сьогодні ввечері, 1 червня, ситуацію офіційно прокоментували в ДСНС. Там повідомили, що комісія апарату ДСНС уже проводить службове розслідування. Наразі відсторонили чотирьох людей, відповідальних за навчальний процес.

«Ми зацікавлені в тому, щоб винні отримали справедливе покарання. Це великий біль та непоправна втрата», — наголосили в ДСНС.

Також там підтвердили, що йдеться саме про курсантів Національного університету цивільного захисту України.

Як дізналося «Суспільне» з особистих джерел, це сталося в приміщенні гуртожитку, де живуть і навчаються курсанти. За наказом керівника двоє хлопців намагалися прибрати вибухову речовину зі снаряда, щоб зробити муляж.

«Курсантам поставили умову: якщо вони цього не зроблять, їх не відпустять у звільнення, а весь взвод і курс змусять бігати на стадіоні. Інші курсанти сиділи в аудиторії, яка розташована поряд. Спочатку було тихо, потім пролунав вибух. Спершу подумали, що було влучання», — розповів виданню співрозмовник.

За даними джерел «Суспільного», снаряд розбирали без нагляду начальника та викладачів: керівництво в цей час займалося своїми обов'язками, командир взводу та викладачі пішли на обід, а решта були на шикуванні з іншими курсантами.

В обласній прокуратурі зазначили виданню, що двоє курсантів 21 та 22 років (студенти 3 курсу) померли від отриманих травм у кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні. Ще один 20-річний курсант дістав незначні травми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією, дснс
В тему