2 Червня 2023
Новини

У Києві затримали 4 людей у справі про закрите укриття

У Києві затримали 4 людей у справі про закрите укриття

Чотирьох осіб - першу заступницю голови Деснянської райдержадміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань, а також охоронця поліклініки - правоохоронці затримали 1 червня у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття в Києві.

Про це інформують пресслужби Київської міської прокуратури і столичної поліції та "Суспільне".

Трьом затриманим службовим особам готується повідомлення про підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, охоронцю – в залишенні в небезпеці, яке призвело до смерті. 

Керівник Деснянської окружної прокуратури Києва Антон Єфімов розповів у коментарі для "Суспільне", що медичне освідування охоронця показало, що він був тверезим. Поліція проводить першочергові слідчі дії та з’ясовує причетність кожного з 4-х до трагічної події, коли поблизу укриття загинули й були поранені кияни.

Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття. 

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Крім того, Служба безпеки України розслідує злочин за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України: порушення росією законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. 

Нагадаємо, в ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинули троє людей, у тому числі дитина 2013 року народження. Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені. За цим фактом розпочали кримінальне провадження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією
В тему