1 Червня 2023
Новини

Кучму помітили на Лазурному березі

Кучму помітили на Лазурному березі

Другого президента України Леоніда Кучму журналісти помітили на відпочинку на Лазурному березі.

Про це йдеться у розслідуванні УП "Батальйон Монако 3" та інформує пресслужба Кучми.

На Лазурному березі журналістам вдалося помітити другого президента України Леоніда Кучму. Колишній президент проживав там в маєтку свого зятя Віктора Пінчука.

Після початку повномасштабного вторгнення Кучма прокоментував агресію рф на 15 день. Другому президенту України - 84 роки.

Відомо, що Кучма був за кордоном на початку травня 2023 року. Після публікації до УП звернулася представниця пресслужби Кучми.

За її словами, з лютого 2022 року він лише двічі покидав Україну - в липні 2022 року та наприкінці квітня - на початку травня 2023 року.

У пресслужбі другого президента наголошують, що обидва виїзди відбувались, оскільки фізичний стан Кучми потребував медичних втручань: "На відео його супроводжує лікар".

Також речниця Кучми Дарка Оліфер нагадала про спільне звернення 1-го, 2-го і 3-го президентів України від 27 лютого 2022 року та заяву Кучми 1 березня 2022, де він закликає росіян не чинити геноцид. Обидва дописи у себе в соцмережі поширила Оліфер.

За її словами, благодійна організація Президентський Фонд Леоніда Кучми "Україна" продовжує свою роботу: "Постійно інформуємо суспільство про цю діяльність. З 2014 року допомагаємо Силам безпеки та оборони України - цю роботу ведемо непублічно".

Наразі, за її словами, Кучма разом з дружиною перебуває в Києві.

Також на Лазурному березі помітили колишнього народного депутата від партії "Батьківщина" Олександра Табалова та уже колишнього депутата Харківської обласної ради Володимира Скоробагача.

Майже рік тому родина Скоробагача переїхала на Кап-Ферра.

Тоді донька Скоробагача, теж харківська депутатка повідомила що її батько виїжджає з країни як волонтер у справах благодійного фонду. Згодом Скоробагач склав депутатські повноваження.

В маєтку біля самого берега також помітили колишню дружину екснардепа від "Радикальної партії" Сергія Рибалки Анастасію Байбородіну. 

Також за кордоном був Олександр Кацуба - колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз". З прізвищем родини Кацуб пов'язаний один з найбільших корупційних скандалів часів Януковича - купівля так званих "вишок Бойка".

У коментарі УП Кацуба заявив, що виїжджав з країни для закупівлі машин для ЗСУ та заїхав до дітей.

В Монако 9 років тому втік один з найближчих поплічників та друзів президента-втікача, колишній народний депутат від партії регіонів Юрій Іванющенко, якого у ЗМІ ще називають Юрій Єнакієвський.

За інформацією джерел у бізнесових колах, Іванющенко курсує між трьома місцями: москвою, Дубаєм і Монако.

В Монако він не веде світське життя, однак УП вдалося віднайти елітний житловий комплекс, де живе Іванющенко, з яхт-клубом, басейном, консьєрж сервісом, охороною та вертолітними площадками поблизу - Палаццо Леонардо, який розташовується на березі на кордоні Монако.

Це вдалося зробити завдяки допису доньки Іванющенка в Instagram.

У травні УП отримала інформацію про те, що Іванющенко перебуває в Монако та зафіксувала його на Rolls-Royce.

Також журналісти УП помітили в Монако Бориса Баума - колишнього радника ексзаступника керівника офісу президента Кирила Тимошенка та колишнього першого заступника голови консультаційної ради комісії по регулюванню азартних ігор та лотерей.

В Монако є нерухомість сина підозрюваного у державній зраді В'ячеслава Богуслаєва Олександра.

Співрозмовники УП повідомили, що після арешту Богуслаєва-старшого його сина в Монако більше не бачили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, президент
В тему