31 Травня 2023
Новини

Трубіцин виїхав за кордон завдяки листу від Буданова

Трубіцин виїхав за кордон завдяки листу від Буданова

На підставі листа від голови ГУР Кирила Буданова депутат Київради Владислав Трубіцин, звинувачений в організації корупційної схеми, зміг виїхати за кордон.

Про це повідомили журналісти проєкту «Схеми».

За даними журналістів, Трубіцин залишив Україну увечері 13 травня на своєму автомобілі Mercedes S600. На митному контролі він надав співробітникам Держприкордонслужби лист за підписом Буданова.

Лист був датований 27 січня цього року. У ньому глава ГУР просив посприяти «безперешкодному перетину кордону» для виїзду у відрядження у період з 28 січня по 25 травня 2023 року п'ятьом особам, зокрема Трубіцину.

Журналісти також розповіли, що до цього Трубіцин, маючи статус підозрюваного в кримінальному правопорушенні, як мінімум двічі залишав територію України на підставі клопотань від ГУР. Зокрема, він перетинав кордон 13 листопада 2022 року та 22 січня 2023 року.

Представник Держприкордонслужби Андрій Демченко вже відреагував на цю інформацію.

«Державна прикордонна служба діє в межах норм чинного законодавства, у тому числі під час пропуску громадян через кордон у період дії правового режиму військового стану. У мене немає інформації про перетин кордону Трубіциним та взагалі іншими особами, які перетинають кордон. Таку інформацію заборонено для поширення законодавства», – зазначив він.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що «поки що не може прокоментувати цю інформацію».

Нагадаємо, за версією звинувачення, Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовими особами комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої отримували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів.

Раніше повідомлялося, що САП просить оголосити Трубіцина у розшук, а його заставу – стягнути до бюджету.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, митниця, київ, Корупція
В тему