30 Травня 2023
Новини

На Хмельниччині хлопець тягнув вагітну корову за трактором і зґвалтував

На Хмельниччині хлопець тягнув вагітну корову за трактором і зґвалтував

На Хмельниччині у селищі Антоніни чоловік прив'язав до трактора вагітну корову, протягнув по землі та зґвалтував.

Про це повідомляють зоозахисна організація UAnimals та поліція Хмельницької області.

"У місцевій групі виклали фото тварини, яка лежить серед поля і не може підвестися – мовляв, може хтось її розшукує. Коли власники знайшли тварину, виявилося, що вона має численні травми", – кажуть зоозахисники.

Поліцейські вже встановили особу ймовірного порушника – це 22-річний житель сусіднього села.

"Хтось прив'язав корову до трактора, і вона бігла, поки не знесилилась і не впала. Шкіра обдерта, роги підірвані від ланцюга, на якому її тягнули. Далі мабуть ланцюг порвався і тварина залишилась лежати", – написав син власниці корови. 

Невдовзі у полі знайшли і покинутий трактор. Коли корову оглянув лікар, з'ясувалося, що вона зґвалтована. Також у тварини були вибиті зуби, тому вона не може їсти, а лише п'є теплу воду.

"Ми приголомшені цією історією і зробимо все можливе, щоб допомогти тварині і покарати винних. Ми вже сконтактували з власниками корови та оплатимо її лікування", – кажуть у UAnimals.

Власниця корови Людмила розповіла УП. Життя, що тварина була вагітна і за півтора місяці мала телитися. Після знущань у корови "перегоріло" молоко, але теля вона наразі не втратила.

"Стан здоров'я незмінний. Вчора їй стало гірше і поки що запальний процес триває. Усі потрібні медичні процедури для неї проводять – вона на протизапальній терапії. Хоче їсти, але не може, бо два зуби вибито, два хитаються. Багато п'є, але через зуби холодного пити не може. Стоїть у хліві, тяжко лягає, не доїться. Через півтора місяці мала телитися – теля живе, рухається", – каже жінка.

Власники корови та зоозахисники написали кілька заяв до поліції – і правоохоронці знайшли підозрюваного.

"Вчора його затримали, був допит. Каже, що коли він у стані алкогольного сп'яніння, йому хочеться таке робити з тваринами. Він себе стримати не може, робить це вже не перший раз у своєму селі – не в тому населеному пункті, де ми проживаємо", – каже Людмила.

Жінка вимагає справедливого покарання для злочинця.

"Ми цього тільки й хочемо, щоб його справедливо покарали. Як така людина може жити серед суспільства? Він же становить небезпеку для інших", – каже власниця тварини.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці працюють над з’ясуванням усіх обставин події.

Нагадаємо, раніше у Малині на Житомирщині місцеві мешканці та зоозахисники врятували зґвалтовану собаку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: хмельницький, знущання над тваринами
В тему