29 Травня 2023
Новини

Одеситка отримала 11 років тюрми: збирала гроші для окупантів

Одеситка отримала 11 років тюрми: збирала гроші для окупантів

Одеситку, яка організувала збір грошей для родичів-окупантів, які брали участь у захопленні Маріуполя і частини Херсонщини, засудили на 11 років тюрми.

Про це інформує Служба безпеки.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків "ДНР". У грудні минулого року контррозвідники СБУ затримали її під час контрдиверсійних заходів на Одещині. За даними слідства, зловмисницею є місцева жителька. Її двоє родичів у 2016 році вступили до лав терористичного угруповання "ДНР Спарта" і воювали проти сил АТО/ООС на сході України", - йдеться в повідомленні.

На початку повномасштабного вторгнення обидва бойовики увійшли до складу регулярних підрозділів південного військового округу ЗС рф і брали участь у захопленні Маріуполя і частини Херсонщини.

Дізнавшись про низький рівень матеріально-технічного забезпечення родичів-окупантів, жінка добровільно організувала для них збір коштів. Для цього вона розміщувала у соцмережах "Вконтакте" і "Одноклассники" повідомлення із закликами про грошову допомогу загарбникам.

Додатково вона прикріплювала фото із реквізитами російської банківської картки, яка належала співмешканці воюючого родича.

Суд визнав зловмисницю винною за ч.1 ст.111-2 ККУ (пособництво державі-агресору) і призначив їй 11 років та 4 місяці ув’язнення з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, війна з Росією, маріуполь, херсон
В тему