29 Травня 2023
Новини

Ексдепутат-комуніст Запорізької міськради «наводив» російські ракети на Україну

Ексдепутат-комуніст Запорізької міськради «наводив» російські ракети на Україну

У Запоріжжі затримали колишнього депутата-комуніста міськради, який "наводив" російські ракети на Україну.

Про це інформує СБУ.

"За його наведенням російські загарбники здійснили серію ракетних ударів по місту в квітні та травні поточного року. Тоді внаслідок ворожих обстрілів загинуло 3 місцевих жителів. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне з промислових підприємств регіону", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, поплічником росіян виявився палкий прихильник комунізму, який у 2001 році отримав 6 років тюрми за планування державного перевороту в Україні.

Після виходу "на волю" вступив до місцевого осередку забороненої компартії і у 2015 році майже пів року був депутатом Запорізької міськради. Також він був активним учасником прокремлівських організацій "Союз радянських офіцерів" та "Безсмертний полк".

Наприкінці 2022 року його завербував кадровий співробітник фсб. Проросійський агент навіть сформував у Запоріжжі власну інформаторську мережу із колишніх "однопартійців".

Через них він отримував інформацію про діючі промислові підприємства і технічний стан критичної інфраструктури. Потім зрадник особисто виїжджав на місцевість і проводив фото- та відеофіксацію українських об’єктів. Отримані відомості він передавав рф, а після ворожих ударів "звітував" про їхні наслідки до фсб.

Під час обшуків у нього виявили мобільні телефони, які він використовував для спілкування з російською спецслужбою. Також у нього вилучили велику кількість забороненої комуністичної символіки.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч.2 ст.111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сбу
В тему