29 Травня 2023
Новини

До дружби з росією заради ядерної зброї лукашенко закликав Казахстан

До дружби з росією заради ядерної зброї лукашенко закликав Казахстан

Мати тісні відносини з росією задля отримання ядерної зброї Казахстану запропонував самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко.

Диктатор закликав Астану вступити до «Союзної держави» москви та Мінська, - повідомляє російське агенство «Вєдомості», пише Слово і Діло.

Зокрема, білоруський диктатор прокоментував слова президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва, який назвав проблемою «ядерну зброю одну на двох» у рф та білорусі. Як зазначається, він заявив, що ніхто не виступає проти наявності у Казахстану та інших країн таких самих тісних відносин, як у москви з Мінськом.

«Якщо хтось переживає - не думаю, що Касим-Жомарт Токаєв переживає з цього приводу, але якщо раптом - то ніхто не має проти, щоб у Казахстану та інших країн були такі самі тісні стосунки, як у нас із рф», - заявив він.

Водночас лукашенко наголосив, що за дружби з країною-агресором ядерна зброя буде у всіх.

«У союз білорусі з росією треба вступати, і все: буде ядерна зброя на всіх», - заявив він.

Крім того, самопроголошений президент заявив, що росія нібито попередила розвиток найгірших подій, напавши на Україну.

«Якби це не сталося в лютому 2022 року, це сталося б пізніше, але на найгірших умовах для росії, для нас – для білорусі», – сказав лукашенко.

Раніше лукашенко заявив, що переміщення ядерної зброї росії в білорусь вже почалося. Нагадаємо, лукашенко заперечує, що такий крок є інструментом залякування та шантажу з боку росії. При цьому він пригрозив, що в білорусі може з'явитися ще й стратегічна ядерна зброя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь, олександр лукашенко, росія
В тему