26 Травня 2023
Новини

Під Авдіївкою прикордонники та ЗСУ відбили 10-годинний штурм росіян

Під Авдіївкою прикордонники та ЗСУ відбили 10-годинний штурм росіян

Штурм окупантів, які атакували із застосуванням танків та неконвенційних гранат, на Авдіївському напрямку відбили прикордонники та бійці ЗСУ.

Про це інформує Держприкордонслужба.

"Днями в районі Авдіївки прикордонники спільно з воїнами однієї з механізованих бригад ЗСУ відбили тривалу атаку переважаючих сил загарбників. Штурму позицій передувала масована артилерійська підготовка та застосування хімічних гранат. Боєприпаси з аерозолями дратівливої дії ворожі сили скидали з безпілотників", - йдеться в повідомленні.

Безпосередній наступ розпочався вночі, розповідають прикордонники. Для прориву української оборони противник кинув у бій піхоту за підтримки танків та броньованих машин.

На рубежі переходу в атаку вогнем української артилерії знищили техніку загарбників: 2 танки, 1 бойову машину піхоти та 1 бронетранспортер. Піхоту країни-агресора оборонці ліквідовували на ближній дистанції зі стрілецької зброї та гранатометів.

Загалом бій тривав близько десяти годин. Противник через відчутні втрати досягти успіху не зміг та відступив. Орієнтовно понад 30 окупантів знищено, ще більше як півсотні поранено, зазначають у ДПСУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни, прикордонники, донецьк
В тему