25 Травня 2023
Новини

З Бахмута почали виходити «вагнерівці»

З Бахмута почали виходити «вагнерівці»
Із Бахмута Донецької області почали виходити російські військовослужбовці, які входять до складу приватної військової кампанії «Вагнер».

Про це 25 травня повідомив керівник ПВК «Вагнер» євген пригожин.

«Ми виводимо підрозділи з Бахмута… До 1 червня основна частина перебазується до тилових таборів. Передаємо позиції військовим: боєкомплекти, позиції — все, включно з сухим пайком», — розповів він.

Водночас пригожин наголосив, що якщо російським військовим буде важко, то «Вагнер» залишить тут тих, хто «мав основну роль у захопленні Бахмута». В Україні цю інформацію наразі не коментували. Ми намагаємося отримати дані від ГУР.

Вчора, 24 травня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що протягом дня спостерігалося зниження інтенсивності боїв на флангах у передмісті Бахмута, ЗСУ потроху просувалися. Українські бійці станом на вчора контролювали деяку частину району «Літак» у південно-західній частині міста.

До слова, президент Володимир Зеленський 21 травня наголосив, що українські військові перебувають у Бахмуті та виконують там дуже важливе завдання.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий сказав у коментарі «Суспільному», що українські військові тримають фортифікаційні споруди й декілька приміщень південно-західної частини міста, тривають важкі бої.

«Місто знищене, жодної військової та навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр — не взяли. Ми намагаємося тиснути на флангах, не давати їм спокою і, за можливості, контратакувати», — сказав він.

А в Міноборони повідомили, що українські військові взяли місто Бахмут у напівоточення, що дає можливість знищувати ворога. Окупантам доводиться оборонятись у тій частині міста, яку вони контролюють.

Власник ПВК «Вагнер» євген пригожин, чиї бойовики штурмували місто, заявив про повне захоплення Бахмута 20 травня: «224 дні тривала операція зі взяття Бахмута. "Бахмутська м'ясорубка" почалася 8 жовтня 2022 року, щоб дати можливість пошарпаній російській армії прийти до тями».

Зокрема, він відзвітував про захоплення останнього району, який утримували українські військові, — «Літака», де розташовувався один із символів міста — літак-пам'ятник МіГ-17. А втім, заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначала, що українські війська тримають там оборону. Попри це, президент рф володимир путін уже привітав групу «Вагнер» і війська росії «зі звільненням» Бахмута й пообіцяв держнагороди причетним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему

Останні матеріали