25 Травня 2023
Новини

По Україні росія запустила 36 «Шахедів»: знищили всі

По Україні росія запустила 36 «Шахедів»: знищили всі

По Україні в ніч на 25 травня росія випустила 36 дронів-камікадзе іранського виробництва.

Про це інформує пресслужба Повітряних сил ЗСУ та командувач ПС генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Стовідсотковий результат! 36 із 36. Дякую за бойову роботу повітряним командувань "Захід", "Центр" та "Південь". Чудова робота! Мабуть, це найкращий подарунок!" - сказав Олещук.

В ніч на 25 травня 2023 року ворог атакував Україну ударними дронами іранського виробництва "Shahed-136/131". Загалом зафіксували пуски 36 баражуючих боєприпасів з північного та південного напрямків.

Імовірно ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави, зазначає пресслужба ПС.

Повітряні сили вказують, що до відбиття атаки залучили підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи у зонах відповідальності повітряного командування "Південь", ПК "Центр", повітряного командування "Захід" та протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України.

Спільними зусиллями усі 36 "шахедів" знищили. Володимир Зеленський подякував Повітряним силам ЗСУ за 100%-й результат.

"Непроста ніч. Продовжуючи тероризувати Україну, ворог використав 36 "Шахедів". Жоден із них не долетів до цілі. Дякую нашим силам ППО за 100%-й результат", - наголосив він.

Крім Чернівецької, Одеської та Миколаївської областей, 10 дронів збили на Львівщині, як повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему