24 Травня 2023
Новини

Прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі: затримали одного з організаторів

Прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі: затримали одного з організаторів
У Києві затримали ще одного антиукраїнського релігійного блогера, який поширював наративи кремля й організовував замовні «акції протесту».

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фігурантом є заступник керівника проросійської організації «Единое отечество» та учасник релігійно-політичної організації РПЦ «Союз православних братств України».

За даними слідства, він був одним з організаторів провокацій на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня 2023 року. Тоді фігурант підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, у яких безпідставно звинувачував Україну в розв’язанні війни.

Також свої деструктивні виступи він записував і транслював на YouTube-каналі «Святая Русь», який нараховує більш як 23 тисячі підписників.

Після повномасштабного вторгнення чоловік публічно підтримав агресивну політику вищого військово-політичного керівництва рф і виправдовував захоплення українських територій.

Під час обшуків за адресою проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами незаконної діяльності.

Також у нього вилучили заборонену символіку і поліграфічну продукцію, яку використовують радикальні націоналістичні структури рф.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу.

Суд уже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, упц мп, сбу
В тему