24 Травня 2023
Новини

На росії кажуть, що перехопили бомбардувальники США

На росії кажуть, що перехопили бомбардувальники США

До російського кордону над Балтійським морем, як стверджує росія, наближалися два американські стратегічні бомбардувальники.

У Пентагоні відповіли, що була «взаємодія» між двома бомбардувальниками B-1 і російськими літаками. Про це повідомляє CNN та російська служба ВВС із посиланням на повідомлення Національного центру управління оборони рф, - пише Слово і Діло.

Як стверджують у російському центрі, два американські стратегічні (тобто здатних нести ядерну зброю) бомбардувальники раніше помітили поблизу російського повітряного простору над Балтійським морем.

У відповідь на це в повітря було піднято винищувач Су-27. У Міноборони не уточнюють, коли саме стався цей інцидент.

«Для запобігання порушенню державного кордону російської федерації у повітря піднято винищувач Су-27 зі складу військ ППО Балтійського флоту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що американські літаки були класифіковані як бомбардувальники типу B-1B. В Міноборони рф заявили, що операція проводилась «з чітким дотриманням міжнародних правил використання повітряного простору».

В Пентагоні підтвердили інформацію про інцидент і заявили, що це була «безпечна і професійна» взаємодія.

Нагадаємо, що у квітні на території країн Балтії румунські винищувачі перехопили два російські літаки Су-27.

А 14 березня американські військові заявили, що літак рф збив розвідувальний БПЛА США MQ-9 Reaper над Чорним морем. У росії заперечують причетність свого винищувача Су-27, нібито дрон впав сам через різке маневрування. У США заявили, що дані з БПЛА встигли видалити і, ймовірно, дістати його з моря вже не зможуть. У росії повідомляли, що спробують дістати уламки MQ-9 Reaper.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, сша
В тему

Останні матеріали