24 Травня 2023
Новини

Є необхідний мінімум зброї для контрнаступу, - Буданов

Є необхідний мінімум зброї для контрнаступу, - Буданов
В України вже є мінімально необхідна кількість зброї для контрнаступу Сил оборони, тому він скоро розпочнеться.

Про це голова розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав 19 травня в інтерв'ю японському виданню NHK, - пише hromadske.

«Багато мирних жителів усе ще перебувають під російською окупацією, і не можна більше втрачати час. Мінімум озброєнь та іншого обладнання вже на місці. Я можу тільки скажи, що він (контрнаступ — ред.) невдовзі почнеться», — сказав Буданов.

Проте він наголосив, що Києву все ще потрібно більше зброї. Каже, що Україна має витіснити росію зі своєї території та використати для цього всі необхідні сили на засоби.

Буданов також припустив, що через російську оборону та інші чинники під час контрнаступу інтенсивні бої можуть вестися протягом тривалого часу.

До слова, президент Володимир Зеленський 11 травня заявив, що Україні потрібно більше часу для початку довгоочікуваного контрнаступу, адже країна очікує доставлення обіцяної військової допомоги. А через два дні він знову прокоментував терміни майбутнього контрнаступу українських військових: заявив, що «перші важливі кроки будуть незабаром».

На початку травня Зеленський зазначав, що впевнений у досягненні результату контрнаступу України, хоча стовідсоткового успіху ніхто гарантувати не може.

Видання The Guardian написало, що президент Чехії Петр Павел приватно застеріг керівництво України від поспіху в питанні контрнаступу, аби він не провалився. Павел — нагороджений генерал у відставці, який раніше був головним військовим радником НАТО.

А ось міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що у світі існують завищені очікування від майбутнього українського контрнаступу. За словами Резнікова, «більшість людей чекають на щось грандіозне», але це може призвести до «емоційного розчарування».

Водночас останніми днями українські військові поступово просуваються у передмісті Бахмута. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ «знищують ворога та вже чимало взяли в полон».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему