23 Травня 2023
Новини

Операція на Бєлгородщині: з населених пунктів виїхали більшість жителів

Операція на Бєлгородщині: з населених пунктів виїхали більшість жителів

Більшість жителів виїхали з міста Грайворон і прикордонних сіл Грайворонського округу, де російські добровольці проводять операцію.

Про це повідомив губернатор області В'ячеслав Гладков, цитує видання «РИА Новости».

За його словами, ввечері 22 травня представники влади вже закінчували обхід будинків прикордонних сіл і самого Грайворона. Тим, хто не має можливості евакуюватися, влада допомагає виїхати на своєму транспорті, а решта робить це на особистому транспорті, стверджує губернатор.

До цього Гладков також оголосив, що в Бєлгородській області вводять режим контртерористичної операції. Він передбачає низку обмежень і заходів.

Серед них — перевірка документів у людей, посилення охорони громадського порядку та зупинка діяльності небезпечних виробництв і організацій, у яких використовуються вибухові, радіоактивні, хімічно та біологічно небезпечні речовини. Також влада може змусити людей покинути окремі ділянки місцевості та об'єкти.

До слова, зранку 22 травня бійці «російського добровольчого корпусу» та легіону «Свобода росії», які воюють на боці України, заявили про «початок звільнення росії» від путінського режиму. Вони почали операцію в Бєлгородській області.

російські добровольці з легіону «Свобода росії» та РДК заявили, що повністю звільнили село Козинка в Бєлгородській області. Вони повідомляли, що зайшли до міста Грайворон. За даними добровольців, вони також пройшли населений пункт Гора-Подол.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов нам у коментарі підтвердив, що російські добровольці проводять операцію в Бєлгородській області рф.

Він каже, що операція російських партизанів сприятиме створенню демілітаризованої зони — «певної зони безпеки у прикордонних регіонах росії, які межують з Україною». Він додав, що після перемоги Україна наполягатиме на продовженні існування цієї демілітаризованої зони безпеки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему