22 Травня 2023
Новини

«Смуга безпеки» для захисту українців: заявили про звільнення населеного пункту на Бєлгородщині

«Смуга безпеки» для захисту українців: заявили про звільнення населеного пункту на Бєлгородщині

Про звільнення населеного пункту Козинка у Бєлгородській області заявили "русский добровольческий корпус", бійці якого стверджують, що воюють на боці України і легіон "Свобода росії".

Вони додали, що зайшли в російський Грайворон і закликали жителів прикордонних російських регіонів залишатись вдома і "не чинити опір". Про це інформують легіон "Свобода росії", "русский добровольческий корпус" і російські місцеві телеграм-канали, - пише УП.

Зранку 22 травня бійці "русского добровольческого корпуса" повідомили, що перебувають на території росії. 

Зокрема, вони опублікували відео на фоні дорожних знаків про початок населених пунктів Любимовка (Брянська область), Безлюдовка (Бєлгородщина), Чуровичи (Брянська область). Тим часом легіон "Свобода росії", який воює на боці України, записав відеозвернення із закликом до росіян боротися за вільну від путіна росію.

Потім легіон опублікував звернення до жителів прикордонних російських регіонів: "Залишайтеся вдома, не чиніть опір і не бійтеся: ми вам не вороги. На відміну від путінських зомбі, ми не чіпаємо цивільних і не використовуємо їх у своїх цілях".

російські ресурси поширили відео і повідомили про знищення прикордонного пункту "Грайворона". 

Згодом легіон повідомив про звільнення населеного пункту у Бєлгородської області. Там заявили, що "Свобода Росії" та РДК "рухаються далі". 

"Легіон і РДК повністю звільнили н/п Козинку, Бєлгородської області. У Грайворон зайшли передові загони".

Губернатор Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу нібито зайшла "диверсійно-розвідувальна група ЗСУ".

Він додав, що Збройні сили рф разом із прикордонною службою, росгвардією і фсб "вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника".

Місцеві поширюють відео із волаючою у Бєлгороді сиреною, В'ячеслав Гладков повідомляв, що з 9 ранку Грайворонський міський округ перебуває під обстрілом: "Обійшлося без постраждалих мирних жителів".

Гладков заявляє, що спрацювала російська ППО, а частина ракети впала в город приватного житлового домоволодіння в селі Антонівка.

Також він заявляє про мінометний обстріл села Козинка. У селі Гора-Поділ, за його словами, загорівся склад сіна, у Грайвороні снаряди влучили на територію автотранспортного підприємства.

російський губернатор заявив, що оперативні служби рф починають "подворовий обхід територій".

російська служба з надзвичайних ситуацій розіслала місцевому населенню повідомлення про обстріл і закликала спуститись в укриття жителів Грайворонського та Шебекінського міських округів.

На засіданні влади Бєлгородської області говорили про "тривожні новини із військової частини".

Нагадаємо, на початку березня якась диверсійно-розвідувальна група влаштувала в Брянській області цілий переполох. російські пропагандисти звинуватили в цьому Україну, однак ситуацію роз'яснив "Русский добровольческий корпус". Він заявив, що операція - його рук справа, і вона була узгоджена з українською владою.

За словами РДК, мета операції - показати, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом путіна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему